EPA Energielabel voor woningen

EPA Energieprestatielabel voor woningen

Energielabel voor woningen verplicht
Met ingang van 1 januari 2008 moet iedereen in Nederland bij verkoop of verhuur van een woning een energielabel overleggen. Vergelijkbaar met het energielabel voor witgoed en auto’s geeft het label aan hoe energiezuinig de woning is, op een schaal van A (zeer zuinig) tot en met G (zeer inefficiënt). Aan dit label is ook een energiebesparingadvies (EPA) gekoppeld dat aangeeft op welke punten de energiezuinigheid van de woning kan worden verbeterd, zodat er direct op energie kan worden bespaard.

Goed voor uw portemonnee en het klimaat
Ook als u geen plannen heeft om uw woning te verkopen is het belangrijk om te weten hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van uw woning. Nog belangrijker: Wat kunt u doen om deze te verbeteren. Want dat is goed voor het klimaat en voor uw portemonnee.

Snel en slim besparen
Het energieadvies gaat in op een aantal aspecten van uw woning. Vooral oudere woningen verliezen veel warmte via het dak en de gevel. Isolatie hiervan levert vaak al een grote besparing op.
Daarnaast kunnen vloeren en leidingen worden geïsoleerd. Denk maar eens aan de leidingen die door onverwarmde ruimtes lopen zoals garages, zolders en kruipruimten. Hier gaat veel warmte verloren. Ook de aanschaf van een HR ketel levert als snel een besparing van 15 % per jaar op in gasverbruik. En het vervangen van enkel glas door dubbel glas zorgt er voor dat de warmte langer behouden blijft en de kou wordt buiten gehouden.

Klimaat
Wij helpen u graag om te besparen op energie. Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een zeer aantrekkelijk tarief een energielabel op te stellen. Met één aanvraag ontvangt u een energielabel en een energiebesparingadvies ineen. Het certificaat voldoet daarbij aan de wettelijke normen en is 10 jaar geldig.


Tarieven:

  • Appartementen en tussenwoningen € 225,-
  • Hoekwoning € 250,-
  • Vrijstaande woning € 300,-


In combinatie met een taxatie € 50,- korting!

Prijzen zijn inclusief btw en inclusief energiebesparingsadvies

Wilt u een energielabel aanvragen of meer informatie? Neem contact met ons op!