NVM verkoop makelaar 

Verkopen is geen doe-het-zelf-kwestie
Een huis verkopen is geen doe-het-zelf-kwestie. Daar komt meer bij kijken dan u denkt. Om geen belangrijke punten te vergeten en om u veel werk uit handen te nemen, kunt u beter een NVM makelaar in de arm nemen.

1. Meeste kans van slagen
Wij zetten alles op een rij: uw ideeën en verdere plannen voor de toekomst; of u een volgende woning op het oog hebt, of zelfs al gekocht; of u snel wilt verkopen of de tijd hebt. Vervolgens bekijken wij uw woning van alle kanten om de verkoopwaarde te kunnen vaststellen, om vragen van mogelijke kopers te kunnen beantwoorden en eventuele extra verkoopargumenten te ontdekken. Tegelijkertijd inventariseren wij de roerende zaken die u misschien met het huis mee kunt en wilt verkopen. Vervolgens stellen wij in overleg met u de vraagprijs vast. Samen komen we dan tot een vraagprijs die de meeste kans van slagen heeft.

2. Direct onder de aandacht
En dan gaat uw woning in de verkoop. Daarvoor geldt een hele procedure. Eerst wordt er een beschrijving van de woning gemaakt, een tekst voor het NVM-computeruitwisselingssysteem en foto's. Vervolgens maken wij afspraken over de wijze waarop uw woning onder de aandacht wordt gebracht: wel of niet een advertentie in lokale bladen, wel of niet een bord 'Te koop'. Daarmee kan ook even gewacht worden. Met de verkoop van uw woning wordt echter direct begonnen. Via het NVM net wordt de informatie direct onder andere NVM makelaars en hun zoekers verspreid. Deze makelaars kunnen uw woning snel aan de reeds bij hen bekende potentiële kopers aanbieden. Soms is het niet eens nodig om advertentiekosten te maken of borden te plaatsen. Want als er serieuze gegadigden zijn, dan wordt een afspraak met u gemaakt om deze eventueel in uw huis rond te leiden. Een op dit moment belangrijk verkoop medium is onze internetsite en funda. Via deze bronnen hebben inmiddels veel mensen een woning gevonden en gekocht.

3. De NVM makelaar onderhandelt voor ú
Blijkt iemand echt geïnteresseerd, dan bespreken wij met u de tegenbiedingen en eventuele opties. De nuchtere inbreng van ons is daarbij van onschatbare waarde. Door onze ruime ervaring laten wij ons niet van ons stuk brengen, wij leiden potentiële kopers in en om uw woning rond, gebruiken alle verkoopargumenten en bespreekt ook de overname van roerende zaken zoals zonwering en vloerbedekking. Tegelijkertijd zullen wij de zaken niet rooskleuriger voorstellen om te voorkomen dat u ergens achteraf problemen over krijgt. Wordt u het met de potentiële koper eens, dan stellen wij de (ver)koopakte op. Is alles geregeld, dan controleren wij als NVM makelaar ook zaken als de afrekeningsnota en de concept-overdrachtsakte. U merkt: het verkopen van een huis is echt geen doe-het-zelf-kwestie!

Wilt u een gratis waardebepaling aanvragen of meer informatie? Neem contact met ons op!